Прекратява се и процедурата за ремонта на Зимния дворец

 

Спрените обществени поръчки достигнаха сума от над 1,5 млрд. лева. А политиците се разделиха в коментарите си - от одобрение до обвинения към премиера. 


Поголовното спиране на обществени поръчки по слухове спечелиха на Бойко Борисов обвинения в кризисен PR. И от тези, които иначе подкрепят спирането на съмнителните търгове, и от онези, които не са сигурни, че има причини за спирането им. 

Още по темата


И Зимният дворец се зазимява. След като вчера премиерът обясни, че поръчките хем са законни, хем нещо не им е наред, днес за пореден път през последните години, ремонтът на двореца се отлага. А всичко това засили въпроса: Защо слуховете достигат до премиера точно сега, след като витаят отдавна?


Номерът, че поръчките са изрядни, няма да мине. Те не са изрядни, те са правени в полза на олигархията”, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев.


Въпреки че от новосъздадената опозиция са убедени, че премиерът много добре е знаел в чия полза са поръчките, подкрепят внезапния катарзис. 


За старата опозиция обаче, това не оправдава действията по слухове.


А телефонен разговор с една хигиенистка от летище София се оказа достатъчно основание за премиера да спре още една поръчка за 13 млн. лева. Жената го убедила. 


От опозицията смятат, че отрязаните фирми могат да търсят правата си и по съдебен ред. А до една бъдеща съдебна сага доведоха отново онези слухове.

Тези, които ще пострадат веднага от поръчките, са ГЕРБ и ДПС, които ще имат по-малко пари за следващите избори. Така че подозирам, че г-н Цветанов е доста недоволен от това решение на Борисов, не случайно не се включва в разговора”, коментира Кънев.


Следя много внимателно тези негови коментари, дори съм ангажирал адвоката си. Само чакаме да направи това изказване, за да заведа дело за клевета. Няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да дава морална оценка за моите качества”, каза от своя страна Цветанов.


Други герои на слуховете предпочетоха изобщо да не се занимават. Необичайно словоохотлив, ако го сравняваме с преди, Делян Пеевски реши да не продължава огледалните разговори.


Активен, освен пред камерите, Пеевски се оказа и по друга тема - публикуването на доклада за КТБ. 


Нека да го изнасят. Колко време го чакаме - първо ние казахме, после министър Горанов”, заяви депутатът от ДПС.