Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна със следователи

 

Още един депутат има нужда да бъде охраняван от НСО. Данните, които прокуратурата е предала на службите, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Той се срещна с магистратите от Столичното следствие, за да ги пита влияе ли им някой на работата. 

 

Цацаров отрече, че в контейнерите до следствието са захвърлени веществени доказателства и назначи етична проверка. 

Още по темата

 

„Нарязани са работни копия на протоколи. Няма нито едно унищожено доказателство. Да твърдиш, че от делото „КТБ” са били нарязвани документи е плитък сценарий”, коментира главният прокурор.

 

"Сценарият" публично оповести следователят Бойко Атанасов, който в интервюта показа недоволството си от работата на следствието. Вътре имало групи, приближени на Сотир Цацаров.

 

"Самият аз съм бил част от такава „шпиц команда”. Делата, които се водят до момента срещу представители на държавното управление – те са срещу неизвестен извършител”, заяви в „Здравей, България” Атанасов.

 

Цацаров намекна, че метафората на Бойко Атанасов за „шпиц командата” е вдъхновена от друго интервю - на банкера Цветан Василев.

 

„Не са ми се обаждали нито Цветан Василев, нито Пеевски”, заяви от своя страна следователят.

 

Главният прокурор помоли кой каквото иска да говори, но да е с достойнство.

 

„Като ги говори всички тези работи, да гледа спокойно в очите”, заяви Цацаров.

 

И докато едните се гледат в очите, а другите в огледалото, днес прокуратурата е изпратила и данни, че още един депутат има нужда от държавна охрана. Главният прокурор обаче не уточни дали това е реформаторът Мартин Димитров, чиито спирачки бяха прерязани умишлено миналата седмица.