Депутатите единодушно приеха на второ четене законовата промяна

 

Окончателно - армията се включва в охраната на границите от бежанци. С пълно единодушие и без никакъв дебат депутатите одобриха тази законова промяна.

Още по темата

 

Тепърва министърът на отбраната и правителството ще решават колко войски ще бъдат изпратени и най-важното - каква сила ще могат да прилагат срещу незаконните мигранти.
 

Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи обясни, че участието ще е при необходимост.

 
"Пълното единодушие показва, че по този въпрос българските депутати и общество са категорично убедени, че е създадена ситуация, която е по-различна отпреди, и която налага държавата да мисли по друг начин за разпределението на своите ресурси за сигурност и в частност използване на ресурсите на армията”,
коментира Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.

 

 

"Не може да очаквате, че един войник ше седи срещу терорист с ръце в джобовете и ще му казва "добър ден", категоричен бе той. 

 

"Честита нова задача на въоръжените сили. Но в това ми приветствие има и доза безпокойство, защото в момента армията изпитва остър недостиг не само на въоръжение, но и от подготовка и пълен състав войници, офицери, сержанти", предупреди Михо Михов, председател на Комисията по отбрана. 

 

 

Видеа: БГНЕС