"Не виждаме как ще се гарантира правилното използване на ресурсите", коментират синдикатите

 

„Имаме специализиран отряд за борба с тероризма и постоянно трябва да проверяваме своята готовност за реакция в спешни акции. Много е вероятно такива мероприятия да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места. Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи”, обясни в студиото на „Събуди се” зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Изказването му бе по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март.


По думите му сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. Но не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор „Сигурност” в празничните дни.


„В законопроекта останаха два текста от предложенията на министър Горанов. Всяка година нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайната тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера”, алармира от своя страна Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност" в МВР.


По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.


„Ето това е проблемът. Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът”, каза още Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.


„Гаранти за това как ще се харчат парите, как ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос.”, контрира зам.-министърът на МВР Цвятко Георгиев.

 

 

Целия разговор гледайте във видеото.