Това заяви австрийският директор на криминалната полиция

След въвеждането на ограниченията по македонско-гръцката граница трафикантите много бързо се ориентираха и потеглиха към България и Унгария. Това заяви австрийският директор на криминалната полиция Гералд Тацгерн. 

Още по темата

 

По думите му трафикантите се опитват да компенсират загубата и стават все по-активни в бежанските среди в Турция, пише БГНЕС.

 

"От Турция се извършва трафик на хора не само към Гърция, но и към България. По това трасе регистрирахме увеличаване на активността им“, каза Тацгерн.

 

Според него на Балканите има стотина мрежи за трафик на хора от по 10-15 души всяка една от тях. Всички те организират преминаването на мигрантите от една държава в друга. Поради тази причина Австрия иска по-тясно полицейско сътрудничество с Гърция и Турция. 

 

Междувременно словенският премиер Миро Церар каза, че на срещата на върха в Брюксел много ясно е взето решение за закриване на балканския маршрут. 

 

"Срещата изпрати много ясно послание към всички, които се занимават с трафик на бежанци и нелегални мигранти, а именно – балканският маршрут повече не съществува“, заяви Церар.