Протестиращи в защита на Закона за къмпингите се събраха пред президентството

 

Управляващите от ГЕРБ проведоха политически консултации с президента Росен

Още по темата

Плевнелиев.

 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че основни акценти в разговорите са били реформата в съдебната система, образованието и енергетиката. Той отбеляза, че са говорили за дуалното образование, законодателните мерки в образованието и въвеждането им в обучението, както и връзката на бизнеса и образованието.

 

Здравните промени обаче не бяха сред коментираните въпроси. От ГЕРБ заявиха, че първо трябва по-подробно да се запознаят с мотивите на Конституционния съд да отмени част от здравната реформа на министър Петър Москов. За оставка изобщо не стана дума.

 

Плевнелиев определи решението на КС като "нормална демократична процедура".

 

"Правителството трябва да продължи с усилията за реформиране на здравеопазването", допълни той. 

 

Видео: БГНЕС

 

По повод миграционния натиск Плевнелиев изтъкна, че България трябва да провежда умна и балансирана външна политика в подкрепа на усилията за постигане на единни европейски решения, съобщиха от президентството.

 

„В решителен момент за Европа България може да бъде европейския глас на Балканите“, посочи държавният глава. 

 

На 18 март в обръщение към Народното събрание държавният глава Росен Плевнелиев ще обобщи резултатите от консултациите си с парламентарните политически партии.

 

Междувременно група протестиращи се събраха пред президентство, за да подкрепят Закона за устройство на българското Черноморие. 

 

Видео: БГНЕС