Тя призна, че не иска да завършва кариерата си по този начин

Руската тенисистка Мария Шарапова, която преди дни призна, че е дала положителна допинг проба, благодари на феновете си за подкрепата, която ѝ оказват.

 
Highslide JS
 

„В този момент с гордост ви наричам мои фенове. Часове след моето признание вие ми оказахте невероятна подкрепа. Искам да знаете – думите ви ме карат да се усмихвам! Много искам да се върна на корта, отново да играя и се надявам да имам шанс. Посланията ви ме вдъхновиха. С това съобщение искам да ви кажа – благодаря!”, написа Шарапова в профила си във Facebook. 

Още по темата

 

Подкрепа към Шарапова оказаха и Новак Джокович и Серина Уилямс, както и съотборничката ѝ от руския национален отбор Светлана Кузнецова. Припомняме, че в понеделник тя обяви, че преди седмица е получила писмо от Международната федерация по тенис, в което се съобщава за положителната ѝ допинг проба. Шарапова обясни, че взима това вещество от 2006 г., но препаратът е добавен в забранителния списък тази година, а тя не е проверила в актуализираната версия на списъка преди да вземе лекарството. 

 

Тенисистката се извини на феновете си и призна, че не иска да завършва кариерата си по този начин. Освен наказанието от ITF, загубите на Шарапова се оказаха и на финансово ниво. Една от най-скъпоплатените спортистки вече е на загуба близо 100 милиона лири.