По мое мнение ще останем в опозиция, заяви евродепутатът Светослав Малинов

 

ДСБ решава дали да остане в Реформаторския блок. Очаква се хората на Радан Кънев да обсъдят и факта, че техен член е министър, въпреки официално обявеното им преминаване в

Още по темата

опозиция. 

 

"Няма да искам от вас да напускаме Реформаторския блок. А да се боря за това да го върна там, където му е мястото - при избирателите. Лъжа е внушението в медиите, че 1000 души сме се събрали тук, за да изключим един от нас", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред съпартийците си. 

 

Знаково за конференцията е отсъствието на здравния министър Петър Москов, който не е делегат на събитието и не е бил поканен. Отсъстват и знакови лица от партията, които през 2004 година създадоха ДСБ - Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев. 

 

"Ние трябва да препотвърдим излизането си в опозиция. Моята прогноза е, че партията почти единодушно ще вземе решение да остане в опозиция", категоричен бе Светослав Малинов от ДСБ, който е и евродепутат. 

 

"Българската общност и политиката имат нужда от единна и консолидирана ДСБ", изтъкна депутатът Атанас Атанасов.
 
 
"Който твърди, че Реформаторският блок е успешен политически проект, лъже", изтъкна Кънев. 
 
 
Видео: БГНЕС
 
 
"Маловажното е дали ще останем част от Реформаторския блок. Защото днешната коалиционна формула на Блока и днешният му модел на работа дават отговор само на един въпрос - на въпроса за работните места на двайсетина души по банките в парламента. Реформаторският блок се оказа успешна формула за осигуряване на тези двайсетина работни места, и може би на още двеста работни места по страната", изтъкна Кънев в началото на речта си пред пред XIV Национално събрание на партията.
 
 
Видео: БГНЕС


"Партиите, начело с доминиращата партия ГЕРБ и основния и партньор ДПС, са се превърнали в бюра по труда, в листи на чакащите служба, в утъпкан път към лесен живот на гърба на данъкоплатците", коментира той.

 
Според него РБ не дава отговор на въпроса за над 200 000 безработни. 

 

Видео: БГНЕС