Един от нарушителите буквално затъна в калта

 

Продължава масовото и безнаказано преминаване през "зелените релси" в София. Нарушението се прави толкова често от шофьорите, че един от тях буквално затъна в калта. 

 

През лятото столицата се сдоби с първите по рода си у нас "зелени релси". Радостта на софиянци от новата придобивка обаче не продължи дълго. Мястото, предвидено за преминаване само на трамваи, се оказа любим пряк път за шофьорите на леки автомобили, а и не само. 

Още по темата

 

През август линейка, бързаща за спешен случай, заседна в тревата и се наложи над 10 човека да помагат за изваждането й. Само преди ден пореден шофьор реши да съкрати пътя си, минавайки през тях. Вместо това обаче се оказа в плен на кален капан. Шофьорът обяснил, че последвал колона от автомобили, които също направили нарушение. Само той обаче закъсал. 

 

Нарушители има почти всеки ден, потвърдиха и работещите наоколо. За да спре наглите шофьори, фирмата, поддържаща тревната площ, обмисля дори вариант за поставяне на шипове. 

 

За пълното възстановяване на тревата ще са необходими между 4 и 5 дни. Разходите ще са за сметка на озеленителната фирма.

 

Репортер: Ивомира Пехливанова