Според него е нужно бързо правораздаване и ефективни присъди срещу битовата престъпност

 

Бившият вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в "Здравей, България", че няма война между него и Бойко Борисов по отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта, както твърди Радан Кънев. 

 

"Това е просто интрига. Той търси някаква известност и иска да вкара клин в тандема Борисов-Цветанов, което наблюдавам да се прави още от края на 2008 г.”, заяви бившият вътрешен министър.

 

На въпрос дали има битка за лидерство в партийната власт, Цветанов отговори: "Как си представяте, че една структура се създава и се разделя на тоя или оня. Хората са възприели тандема между мен и премиера, че е успешен и той е функция на общественото одобрение на това, което правим". 

Още по темата

 

Цветанов коментира и проблема с битовата престъпност в малките населени места и липсата на наказания за престъпниците.

 

"Всички институции трябва да обединят силите си. Фокусирането е само върху МВР, но никой не разглежда какво прави правораздавателната система. Нашата идея е при рецидиви да бъдем по-строги и правораздавателната система да бъде по-адекватна. А именно - да има ефективни наказания. Ако бъдем адекватни, битовите престъпления няма да се увеличават лавинообразно”, заяви Цветанов.

 

Той добави, че е предвидено и по-голямо полицейско присъствие в малките населени места, тъй като според него човешкият фактор е от голямо значение. Проблем обаче е фактът, че много хора са напуснали системата на МВР и липсва ресурс.

 

"Трайното решение на проблема са по-кратки срокове за разследване, по-голяма ефективност, за да има и по-бързо правораздаване”, допълни Цветанов.

 

Ще гласуваме ли електронно на предстоящите президентски избори и ще се въведе ли задължителното гласуване – разберете във видеото!