Докъде стигна разследването на случая?

 

„Човекът, пребил до смърт моята баба, бе задържан и вероятно ще бъде осъден. Преди две седмици ме извикаха в районното управление, за да се запозная с материалите на досъдебното производство. Докато баба ми е била още жива, е имало прокурорско нареждане потърпевшата да разпознае своя насилник. Ако тогава ѝ бяха показали снимка, тя щеше да го разпознае и още тогава да го задържат”, разказа в „Здравей, България” журналистът Милена Нейова, чиято баба бе пребита до смърт в къщата си във Видин.

Още по темата


„Аз смятам, че този човек не е бил сам и подозирам, че задържаният не е истинският насилник. Поискахме допълнително разследване, с цел събиране на дакозателства. Очакваме да приключи делото и да бъде внесен обвинителният акт”, добави Нейова.


Припомняме, че 94-годишната Емилия Бузова беше жестоко пребита при нахлуване в дома ѝ във Видин на 15-и октомври 2015 година. Жената беше бита, душена, след което била затворена в банята.

 

Задържаният за престъплението мъж беше освободен ден след нападението. Той е рецидивист, наскоро излязъл от затвора заради друга кражба. Първоначално полицаите завели преписка за откраднато одеяло, въпреки че било видимо, че жената е била жестоко пребита и била изнесена на носилка.


След огласяването на случая Окръжната прокуратура във Видин обави, че са допуснати редица нарушения по делото от разследващите полицаи и разпореди снемане на отпечатъци от къщата на жертвата. Извършителят беше задържан за постоянно в ареста.