Холивудската звезда пристигна около 10 часа сутринта на летището "Елефтериос Венизелос" от Ливан

 

Популярната актриса и посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли се срещна с бежанци от всички възрасти, настанени в пристанище Пирея. Холивудската звезда пристигна малко след 10 часа сутринта на летището „Елефтериос Венизелос“ от Ливан.  

 

На пристанището в Пирея мигрантите я посрещнаха с аплодисменти, а хиляди деца я обградиха. Тя излезе на улицата пред офисите на Върховния комисариат, където хиляди мигранти са си усторили лагер и спят в палатки на доковете. Журналистическият интерес беше огромен. Буквално холивудската звезда за малко не беше стъпкана от множеството, което напираше да я докосне. 

 

Актрисата взе до себе си няколко деца мигранти и се обърна към бежанците с думите: "Тук съм, за да науча какво се случва, за да мога да говоря с институциите. Бъдете силни!".

 

Още по темата

На порт Е1 Джоли се срещна с афганистанско семейство бежанци, което ѝ описа причините да напусне страната си. Те разказаха на Джоли и за пътуването си до Гърция. След това актрисата разговаря с бежанците, които чакаха отвън.

 

Мигрант от Сирия избухна в сълзи, а Анджелина Джоли го потупа за кураж и погали 2-месечно бебе, което той държеше в ръцете си. 

 

Джоли призова журналистите да премислят по-добре ситуацията с бежанците. Преди да пристигне в Гърция, актрисата беше в Ливан, за да се срещне с бежанци в долината Бекаа. Там тя призова световните сили да положат усилия, за да прекратят продължаващата вече 5 години гражданска война в Сирия.

 

 

Наситена беше програмата на звездата в Гърция. Тя се срещна с премиера на страната, който не излезе да я посрещне, а я изчака в кабинета си. Точно в 17.00 ч холивудската звезда прекрачи прага на палатата "Максиму".

 

„Аз съм тук, за да подкрепя усилията на гръцкото правителство за справяне с влошаващата се хуманитарна криза“, каза актрисата.

 

Тя бе посрещната на входната врата от директора на кабинета на премиера Димитрис Дзанакопулос, който очевидно се вълнуваше при посрещането на звездата.

 

Джоли, облечена в черно, слезе от черен "Мерцедес" микробус. Ръкува се, следкоето се обърна и поздрави репортерите преди да влезе в двореца на премиера.

 

Правителството гледа с добро око на посещенията на холивудски звезди и очаква да се получи международен отзвук по бежанската тема, която задушава Гърция в момента. 


Все още не е потвърдено дали Джоли ще продължи визитата си за Идомени.

 

Програмата на звездата обаче търпи промени. Плануваното ѝ посещение на остров Лесбос бе предвидено за вторник в 21:00 ч., но в крайна сметка бе анулирано.

 

Посланикът на добра воля призова журналистите да премислят по-добре ситуацията
с бежанците. Преди да пристигне в Гърция, актрисата беше в Ливан, за да се срещне с бежанци в долината Бекаа. Там тя призова световните сили да положат усилия, за да прекратят продължаващата вече 5 години гражданска война в Сирия.

 

Репортери: Бойка Атанасова, Екатерина Николова

 

Снимки: ЕПА/БГНЕС

 

Вижте кадри от пристигането на Джоли в палатата "Максиму".