Според френски медии, той е идентифициран чрез генетичен анализ

Наджим Лашрауи, който беше смятан за основен заподозрян за атентата в Брюксел, беше идентифициран сред атентаторите-самоубийци, извършили атаките на летище „Завентем“, предаде руската служба на Би Би Си, цитирана от агенция "Фокус".


Според френски медии, Лашрауи е идентифициран чрез генетичен анализ. Смята се, че той е направил бомбите, използвани от терористите-самоубийци, както в Брюксел, така и в Париж.
Първоначално беше съобщено, че след първите експлозии Лашрауи е успял да избяга, като захвърлил бомбата си на летището. В сряда медии съобщиха за неговото арестуване, но скоро опровергаха информацията.


Вече е установено, че той е бил един от тримата атентатори-самоубийци. Самоличността на другите двама също е известна - братята Халид и Брахим Бакрауи. Следователите смятат, че Халид Бакрауи е взривил бомбата в метрото, а брат му и Лашрауи са се взривили на летището.
В същото време, от полицията все още са убедени, че самоубийците са имали още поне един съучастник, който е изоставил на летището своя колан с експлозиви, който по-късно беше обезвреден от сапьорите. Самоличността му не е установена.