Той заяви, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”

 

„Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма”, заяви в „Събуди се” транспортният министър Ивайло Московски по повод ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов. Той коментира ексклузивно за Нова разкритията за далаверите за мин.лиони в ДАИ за първи път, откакто схемата излезе наяве.

Още по темата

 

Той заяви, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, която е била подготвяна четири месеца, както заяви премиерът Бойко Борисов.

 

"Това, което научавам, е шокиращо. Няколко пъти се опитахме структурно да се променят нещата. Моето основно предложение за ръководител на АА беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики”, коментира Московски.

 

Той потвърди, че многократно са стигали сигнали за нередности в ДАИ и ведомството е активирало всички контролни органи.

 

"В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органи. На няколко места бяха хванати групи”, поясни транспортният министър.

 

Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел, защото не бяга от отговорност.

 

Каква ще е съдбата на групата, реализирала най-мащабната схема за корупция, съдът решава днес. Прокуратурата иска най-тежката мярка за неотклонение за вече бившия шеф на ДАИ Цветелин Цветанов. Той е обвинен, че е ръководел група, която продавала шофьорски изпити, прибирала такса „Спокойствие” от превозвачи и взимала подкупи при проверки на пътя. Така само за година групата натрупала стотици хиляди. Част от парите са открити в специален тайник в апартамента на тъста на Цветанов. След разкритията за корупция в ДАИ държавата започва спешни проверки на всички книжки и лицензи за превоз, за които има съмнения, че са получени след плащане на подкуп.