680 човека за загубили живота си в инциденти на пътя през миналата година

 

Тази седмица се оказа, че директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" всъщност е оглавявал две структури. Едната е бившето ДАИ, а другата - организирана престъпна група, занимаваща се с различни дейности. От събиране такса „спокойствие” на транспортни фирми, през издаване на категории за превоз на опасни товари, до продажбата на шофьорски книжки.

 

На този фон тази седмица имаше пореден случай на блъснато на пешеходна пътека дете в Монтана. Шофьорът вече е убивал на пътя. При първия инцидент е бил пиян, без книжка и е карал с превишена скорост. Тогава убива 64-годишен мъж. При втория случай се е опитал да избяга. Детето оцелява.

 

Защо шофьорът предизвикал катастрофата пак е на пътя, след като вече е убивал човек? Отговорът на този въпрос може би вече е по-лесен след разкритията за допълнителния бизнес на шефа на бившата ДАИ и подчинените му.

 

680 човека за загубили живота си в инциденти на пътя през миналата година. Дали тези катастрофи са следствието, а раздадените без изпити книжки са част от причините за огромния брой почернени семейства. Това коментираха в „Комбина” Мирослава Асенова - майка на Съни, която загина при голямата катастрофа пред мола на „Цариградско шосе” преди две години, и Банко Друмев - баща на Паола, която загина заедно с приятеля си Николай при катастрофа на бул. „България”. При едната катастрофа шофьорът беше пил, а при другата имаше съмнения за гонка.

 

Коментар по темата и от майките на двама от тримата студенти, които бяха пометени и загинаха, пътувайки за изпит. Шофьорът беше осъден, но избяга от страната. 

 

Какво смятат всички те за купените книжки, пияните шофьори и невинните жертви на пътя – гледайте във видеото.