Тя отказа да коментира дали фамилията има инвестирани пари в офшорни фондове

Говорителка на британския премиер Дейвид Камерън отказа да коментира дали семейството на лидера има пари, инвестирани в офшорни фондове, основани от неговия баща, като заяви, че това е "личен въпрос", предадоха БТА и Ройтерс.

Още по темата

 

Покойният баща на премиера Иън Камерън е един от стотиците хиляди клиенти, назовани в над 11,5 милиона изтекли документа от архивите на адвокатска фирма, базирана в данъчното убежище Панама.

 

През 2012 година британските медии съобщиха, че Камерън-баща е управлявал мрежа от офшорни инвестиционни фондове, спомогнали за натрупването на семейното състояние.

 

Запитана дали може да потвърди, че пари на фамилията не са инвестирани все още в тези фондове, говорителката на Камерън отговори : "Това е личен въпрос. Аз се фокусирам върху дейността на правителството".

 

Джени Грейнджър от данъчно-митническата служба на Обединеното кралство съобщи, че правителството е получило голямо количество информация за офшорни компании, включително в Панама, от широк кръг източници, която в момента е обект на интензивно разследване.

 

"Помолихме Международния консорциум на разследващите журналисти да сподели с нас изтеклите данни. Ще проучим внимателно тези данн и въз основа на тях ще предприемем бързи съответни мерки", обеща тя в официално изявление.

 

Вчера избухна "Панамагейт" - глобално разследване, което показва как богатите и могъщите укриват доходите си. Повече - във видеото.