Те твърдят, че многократно са сигнализирали и подавали жалби в полицията, но резултат няма

 

Цял блок в столичния квартал "Овча купел" се вдигна на протест, след като входовете и мазетата им за пореден път осъмнаха разбити. Има и разбити автомобили. Вчера в знак на протест хората блокираха за кратко булеварда.

 

Екип на „Здравей, България” се срещна с тях, за да разбере повече за инцидентите. Те се заканиха да монтират камера на входа, за да се защитят от крадците. Хората разказаха, че всеки месец има разбити коли. Последният случай е от миналата седмица. Обвиняват за това незаконно настанили се в катун в района. 

 

Жителите на блока твърдят, че многократно са сигнализирали и подавали жалби в полицията, но резултат няма и кражбите са станали част от ежедневието им. Хората имат две искания – самонастанилите да се регулират по някакъв начин и да останат само регистрирани. Другото искане е да има денонощна охрана в района.

 

От общината заявиха, че се работи по въпроса да се изселят незаконно настанилите се в гетото. Жителите на „Овча купел” обаче не вярват да има реален резултат и кражбите да намалеят.