Управляващите обясниха, че назначението му е колективен избор на Министерския съвет

 

Кой е държал шефът на ДАИ Цветелин Цветанов да заеме този пост? Управлящите продължават да си прехвърлят отговорността за арестувания шеф на „Автомобилната администрация”.

 

Междувременно, Цветан Цветанов продължава да отрича, да има напрежение между него и вътрешния министър Румяна Бъчварова. Той обаче признава, че има някои различия в позициите им.

Още по темата


Управляващите вкупом вдигнаха ръце от бившия шеф на ДАИ Цветелин Цветанов и обясниха назначението му като колективен избор на Министерския съвет.


„Всеки министър може да каже, че нито едно назначение не съм го правил аз”, коментира премиерът Бойко Борисов.


Потвърди се и друго - бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров действително е бил предложен за шеф на ДАИ, но не е бил приет. Въпреки уверениета, че напрежение няма, Цветан Цветанов не пропусна да напомни на министър Бъчварова позицията й тогава.


„Аз знам, че госпожа Бъчварова е била против поставянето на Флоров на поста”, коментира лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.


„Цветанов бърка, не съм имала отношение към назначаването на Флоров не съм имала нито пълномощия, нито интерес и след това изявление днес лично имах възможността да го уверя”, коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова.


Премиерът на свой ред припомни на Цветанов кой взима решенията.


„Аз не се съгласих, защото тогава все още имаше напрежение. Не беше изчистено всичко по делата, които се водеха”, добави премиерът Борисов.


Единомислие обаче  Борисов и Цветанов имат по друг вечен въпрос - президентската кандидатура.


„Както премиера, така и аз, не се разглеждаме като кандидати, защото знаем, че екипната работа и това, което сме създали в ГЕРБ трябва да бъде укрепено”, добави лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Въпросът кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ ще е ясен до два месеца. А дотогава - ще се съсредоточат над лентичките.