Когато камерите спрат, тези звезди не могат да спрат да се карат

Чарлийз Терон и Том Харди, „Лудият Макс: Пътят на яростта”
Чарлийз Терон и Том Харди не са играли романтична двойка във филма на Джордж Милър „Лудият Макс: Пътят на яростта“. Вместо това, експлозивен гняв и впечатляващи селекция от автомобили се съчетават с крайно антагонистичните взаимоотношения между твърдата императрица Фуриоса и Макс. Но двамата постепенно преодоляват недоверието си един към друг, за да изградят колеблив съюз, постепенно превърнал се в приятелство. Извън екрана, обаче, нещата очевидно никога не са достигали толкова далеч. 

Терон споделя пред списание „Уолстрийт джърнал“, че тя и Харди не са най-добри приятели. „Вероятно филмът е, това, което ни събра, защото ние се измъчвахме толкова много един друг, и тези герои трябваше да страдат толкова много един с друг. Ако ние бяхме приятели, вероятно филмът щеше да стане десет пъти по-зле.“ 

 

Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс, „Бележникът” 
Докато Али и Ноа спорят, разделят се и в крайна сметка се събират в „Бележникът”, Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс очевидно просто се карат. „Може би не би трябвало да споделям тази история, но те наистина се скараха един ден на снимачната площадка” разказва режисьорът Никола Казавет пред VH1. Тогава трябваше да снимат сцена заедно. Райън дойде при мен, а имаше 150 души, чакащи на площадката, и каза: „Ник, ела тук! Махни я оттук и доведи друга актриса за пред камерата с мен”. Аз му отвърнах: „Какво?” А той продължи: Не мога. Не мога да го направя с нея. Не получавам нищо от това”. Режисьорът описва как двойката прибягва до „писъци и крясъци” един към друг. Но цялото това напрежение е било знак за нещо друго, по-дълбоко –след края на филма Гослинг и Макадамс приключиха тригодишната си  връзка. 

 

Пиърс Броснан и Тери Хачет „Винаги ще има утре” 
Бившият агент 007 Пиърс Броснън очевидно не е бил толкова ентусиазиран в работата си с момичето на Бонд във „Винаги ще има утре”. Актьорът споделя възмущението си от предстоящата „отчаяна съпруга” за лошото й организиране на времето и за поредицата от закъснения за снимки. „Много се разстройвах с нея” казва Броснън в интервю пред "Венити Феър". „Тя винаги ме караше да чакам с часове. И трябва да призная, че изтърсих няколко думи, които не бяха удачни.” Но по-късно се оказва, че бедната омърсена Хачет не е била глезла, а напротив - била е бременна и е страдала от сутрешно гадене. 

 

Клеър Денс и Леонардо Ди Каприо, „Ромео и Жулиета” 
Клеър Денс може да беше само на шестнадесет, когато се снима в Ромео и Жулиета на Баз Лурман, но това не я спря да прецени двадесет и две годишния тогава Леонардо Ди Каприо като дразнещо незрял. В по-скорошно време Лео, който най-накрая получи „Оскар“ тази година за изпълнението си в епоса „Завръщането”,  е познат с отдадеността си за трудни роли. 
Назад в 90-те, обаче той не се е притеснявал да покаже по-светлата си страна на снимачната площадка. Твърди се, че на Денс й омръзнало ДиКаприо да си прави номера с актьорите и екипа, докато Лео на свой ред намирал Денс за досадно резервирана и дръпната. Според слухове, двойката избягвала да разговаря, когато камерата не работи.

 

Ник Нолти и Джулия Робъртс „Обичам неприятностите” 

Докато при някои партниращи си на екрана звезди враждите се утаяват покрай напрежението при снимките, то между Ник Нолти и Джулия Робъртс връзката е продължила повече отколкото при други връзки. Двойката първо се сблъскала на снимачната площадка на романтичната комедия „Обичам неприятностите”. По това време те дори са снимали своите сцени по отделно. Робъртс описва Ник Нолти като „напълно отвратителен”, докато Нолти казва за нея, че „тя не е приятен човек и всеки знае това.” Години по-късно, през 2009 в интервю за „Късното шоу с Дейвид Летърман“,  Робъртс изпълнява „впечатления” от бившия си филмов партньор, бълвайки ругатни. Абсолютно никой не е изненадан, когато на въпрос кого имитира, звездата разкрива, че става въпрос за Нолти. 

 

Джейсън Лий, „Мол за мишки”  
Джейсън Лий играе обектът на любовни желания на Шанън Дохърти в комедията „Мол за мишки“. В живота обаче се твърди, „че тя намира екранния си партньор за груб, разглезен и забележително неприятен. Той не е първата звезда, за която Дохърти отправя подобни твърдения. Джейсън Пристли, който играе брата на Дороти в телевизионния сериал „Бевърли хилс 90210” и Елайза Милано, която играе нейна сестра в „Очарователни”, описват актрисата като „трудна”. Това, че  всякакво предполагаемо напрежение не е било потушено и Лий и Дохърти ще се завърнат за предполагаемо продължение в Мол за мишки 2.

 

Шарън Стоун и Алек Болдуин, „Сливър” 

По време на заснемането на трилъра „Сливър” Шарън Стоун се забавлявала да „тормози” своя филмов партньор, само за забавление. Нейните лудории включвали щипане на езика на Болдуин по време на сцената с целувката, оставяйки го безмълвен за седмици напред. Вероятно тя просто не е мислила толкова много за неговия диалог.  

 

Патрик Суейзи и Дженифър Грей, „Мръсни танци” 

Извадете кърпичка и се подгответе за дълбок емоционален шок. Шокиращо, но когато става въпрос за „Мръсни танци”, и Патрик Суйези, и Дженифър Грей имат сравнително неприятни преживявания. Твърди се, че Суейзи намира Грей за особено досадна. „Тя изпада в глупави настроения, карайки ни да правим дадена сцена отново и отново” – пише в мемоарите си той. „Ние имахме търкания на моменти. Тя изглежда особено емоционална. Понякога се разплаква, ако някой я критикува. Все пак, двамата стават приятели.

 

Ричард Гиър и Дебра Уингър, „Офицер и джентълмен” 

Според актьора от „Офицер и джентълмен”Луи Гузет, Дебра Уингър има ужасен период, докато снимат този филм и не е мислила много за Ричард Гиър, който изпълнява главната роля. Всъщност, сравнява го с тухлена стена. Гиър не е единственият й кошмар: Уингър описва режисьора Тейлър Хакфорд като „животно.”

 

Харисън Форд и Шон Иънг, „Блейд Ранър” 

Тя е красива реплика, която е с имплантирана, измислена памет, която я кара да вярва, че е била човек. Той е специален агент, обучен да открива и „пенсионира” подобни реплики. Връзката между Рейчъл и Декард формира перфектната романтична история на Ридли Скот във филма „Блейд Ранер“. Но извън снимачната площадка актьорите Харисън Форд (Декард) и Шон Иънг (Рейчъл) не се харесват. Тяхната непоносимост е толкова голяма, че екипът на филма дори нарича тяхната любовна сцена „омразна.”

 

Мерилин Монро и Тони Къртис, „Някои го предпочитат горещо” 

Когато е попитан какво е да целунеш Мерилин Монро – една от най-желаните жени в историята – Тони Къртис отговаря: „Беше като да целунеш Хитлер”.  Къртис и Монро са любовници преди снимките на комедията „Някой го предпочитат горещо”. Но чувствата на Къртис към блондинката очевидно са преминали през остър преврат до времето, когато те започват съвместната си работа в комедията. Някои източници предполагат, че на него му е омръзнало поведението й на звезда на снимачната площадка. Други пък твърдят, че коментарът за „Хитлер” е казан на шега, тъй като Къртис бил подразнен от безсмислените въпроси на пресата.