След живот на улицата тя ще служи на Нейно Величество

Палмерстън – така се казва котката, назначена на служба в британска институция. Нейно задължение ще бъде да държи мишките и плъховете далеч, съобщава Sky news.

 

Котката е кръстена на министър-председателя и секретар по въпросите на външните работи лорд Палмерстън, управлявал през XIX в.

 

Палмерстън ще живее отделно от Лари – котката на Дейвид Камерън. Подобно на Лари обаче и Памерстън е осиновен от същия приют. Когато са го намерили, е бил слаб, гладен и скитащ се из улиците на Лондон без микрочип. 

 

Говорителят на Външното министерство на Великобритания казва, че Палмерстън е назначен за главен мишелов и ще подпомага служителите за борба с вредители. Целта е броят на мишките в сградата да бъде сведен до минимум.

 

Според ръководителя на приюта, от който е осиновен Палмерстън, котето няма да има проблеми да създаде приятели и врагове във важната институция, тъй като е е уверено животно, обича да бъде сред хора и се наслаждава да го галят по брадичката.

 

Когато Палмерстън не дебне из коридорите на властта, той ще пребивава в кабинета на постоянния секретар сър Саймън Макдоналд. Освен това котката ще има достъп до повечето офиси и официални стаи, придружавана от другите служители.