Причината е затварянето на Балканския път

Около 2 600 бежанци са пристигнали в Германия от началото на април, което означава, че на ден страната приема около 190 мигранти, съобщи днес вестник "Билд", предаде БТА.

 

Статистика съответства на тенденцията на рязък спад на бежанския поток, очертала се през последните месеци със затварянето на гръцко-македонската граница, което фактически парализира т.нар. Балкански път, посочва ТАСС. 

Още по темата


 
От началото на годината федералната полиция, действаща по границите на Германия, е отчела пристигане на 110 000 търсачи на убежище. За цялата минала година Германия прие над 1 млн. души. 

 

Вътрешният министър на югозападната германска провинция Саар е подготвил пилотен проект, според който чрез тестове за интелигентност ще бъдат откривани талантливи бежанци и ще се ускорява тяхната интеграция, предаде ДПА. Чрез тестовете ще се констатира към коя професия да бъдат насочвани те и как трябва да бъдат обучавани, каза Клаус Буйон пред германския вестник "Райнише пост". Той очаква между 600 и 700 бежанци доброволно да се включат в програмата.