Равносметката след двубоя: 17 арестувани и шестима леко ранени

 

Протест в центъра на столицата. Броени часове преди мача между ЦСКА и "Берое" на стадион "Българска армия", стотици фенове на ЦСКА блокираха за близо час Орлов мост и движението по "Цариградско шосе". 

 

 

Около 16.00 часа протестиращите се събраха пред централата на БФС, а час по-късно се отправиха към Орлов мост, където за час сериозно затрудниха движението по "Цариградско шосе". Какво се случи на едно от ключовите кръстовища в столицата вижте ТУК. 

Основното недоволство на феновете беше насочено срещу БФС, а причината за протеста - любимият им отбор не е в „А” група. 

 

 

След демонстрацията и последния съдийски сигнал равносметката е: 17 арестувани и шестима леко ранени. Задържаните са били пияни или дрогирани и не били допуснати на стадиона. 

 

Около 3 000 полицаи охраняваха двубоя. Униформените извършваха проверки на всички посетители и следиха за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

В деня на мача служители от отдел „Икономическа полиция” – СДВР имаха ангажимент да следят за разпространение и използване на неистински билети. ПФК ЦСКА са заявили, че тъй като капацитетът на спортното съоръжение е изчерпан, в деня на срещата билети няма да бъдат продавани.

 

Още по темата гледайте във видеоматериалите!