Венцислав подозирал, че 17-годишната Десислава му изневерява

 

22-годишният Венцислав Атанасов, който удуши ученичка от Горна Оряховица, остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд във Велико Търново. Мярката на предалия се в полицията млад мъж бе гледана при закрити врата по настояване на прокуратурата и служебния защитник.

 

Още по темата

При влизане в съдебната зала Венцислав запази мълчание. Аргументите, с които съдът засекрети делото е, че в него има подробности от интимния живот на убитото непълнолетно момиче и задържания за убийството ѝ приятел. 

 

След като чу, че остава за постоянно в ареста, 22-годишният студент отново не коментира случилото се.

 

Назначеният адвокат поиска "домашен арест" за Венцислав, тъй като психичното му състояние е нестабилно и потвърди, че клиентът му е направил пълни самопризнания. Аргументите на съда да го остави за постоянно под стража са, че е има реална опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление. 

 

В конкретния случай Венцислав е обвинен за убийство, извършено по особено мъчителен за убития начин, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред апелативните магистрати до три дни. Не ясно обаче дали Венцислав ще обжалва.

 

Репортер: Мартин Георгиев

 

Припомнете си още по случая: