Ние сме против превръщането на едно право в задължение, подчерта той

 

„Ние сме против превръщането на едно право в задължение”, заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на БСП. Той коментира факта, че гласуването вече ще е задължително.

 

„Не може да има такова задължение заради действащата Конституция. Това няма да върне доверието на хората в политиката и политиците. Партиите трябва да мислят как да напълнят урните с политики, които хората одобряват”, смята той.

 

На 7-ми и 8-ми май Конгресът на БСП трябва да реши кой да застане начело на партията. Миков отново се кандидатира за поста. Негова конкуренция обаче е депутатът Корнелия Нинова. Миков обясни, че промяна в отношенията му с нея няма. „Отношенията ни с Корнелия Нинова са нормални и колегиални, както досега”, подчерта той.

 

„Политиката, която провеждаме в последната година и половина ясно очерта, че БСП е основната алтернатива на днешното статукво и управление и все повече хора го разбират”, убеден е Миков.

 

Няма шанс да подкрепим обща кандидатура с АБВ за президентските избори, докато АБВ е в дясното управление”, категоричен беше той.