"Стабилността и силата на управляващите е привидна", добави той

"Аз съм убеден, че президентските избори не са предрешени. Стабилността и силата на управляващите е привидна, защото това е стабилността на сделка, стабилност на статуквото, стабилност на задкулисните договорености", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на 49-ия конгрес на БСП, цитиран от БГНЕС.

 

Станишев добави, че всички добре разбират, че това което ще се случи оттук нататък в държавата ще зависи в голяма степен от БСП, от тяхната воля за развитие, за силна партия. Той посочи, че винаги е вярвал, че политиката в много голяма степен е функция на воля – волята за борба, за характер в устояването на това, което смятаме за правилно, затова предложи още днес да се обединят, че ще опровергаят лошите пророци и негативните сценарии за БСП.

 

"Това е и тяхна отговорност пред държавата, защото тя се нуждае от волята на този конгрес за силна БСП като ясна, категорична опозиция, като алтернатива на дясното статукво. Ние се намираме в уникално политическо положение, което дава възможности за развитие, бидейки единствената опозиция на статуквото", каза още Станишев и добави, че днес трябва да минат към алтернативност за развитието на България в тяхната опозиционност.

 

"За да изпълнят тази мисия на БСП днес, според Станишев е необходимо да отговорят на три основни условия, сред тях: като партия трябва да излъчват самочувствие, да бъдат единни, да използват целия капацитет на БСП. Третото условие е откритост за диалог, готовност да се работи с всички, които споделят основните ценности, които са важни днес за тях и за държавата.