Свидетели сме на политическа нестабилност в управлението, заяви лидерът на Движението

Видео: БГНЕС

 

„Свидетели сме на политическа нестабилност в управлението, което се вижда от подадените вчера оставки, ако трябва да се отиде на избори, от ДПС сме готови на това”, заяви в декларация от парламентарната трибуна новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

 

„Това води до недоверие в страната и поставя въпроса за отговорността”, добави Карадайъ. 

 

Още по темата

„Националните приоритети преминават през възстановяването на нормалния диалог между политическите сили. Вместо да наблюдаваме общи политики, наблюдаваме откровени пазарлъци”, посочи още Карадайъ и даде пример с приемането на Изборния кодекс. 

 

Лидерът на ДПС изрази вече изложените в последно време несъгласия на движението с промените в Изборния кодекс, където се нарушават, според него, основни постановки в Конституцията. Карадайъ отново се позова и на езика на омразата в обществото, който е факт според движението, и припомни харти на основните човешки права в международни документи и договори, които и България е подписала. „ДПС ще ги отстоява като демократична, либерална партия”, продължи той.

 

„Дори и с ветото на президента, проблемите в Изборния кодекс няма да бъдат решени”, посочи Карадайъ. „Конституцията не се нуждае от защита, а от прилагане”.

 

Според него трябва да се работи за поминъка на хората, по основните приоритети на страната, за които има нужда от консенсус между политическите сили.

 

„Ако за осигуряването на нуждата на политическа стабилност, трябва да се отиде на избори, то от ДПС сме готови на това”, завърши той.

 

Ще има ли предсрочни избори според вас? Гласувайте в анкетата ни ТУК