Големият победител e Украйна

 

Поли Генова завърши четвърта на конкурса "Евровизия" в конкуренция с още 25 изпълнители. Със стартова позиция номер 8 певицата излезе на сцената в Стокхолм, за да впечатли публиката с песента си "If Love Was a Crime".

 

Поли е едва вторият изпълнител, който успява да постави България сред финалистите в конкурса. За последно страната ни беше сред най-добрите през 2007 година, когато Елица и Стунджи се класираха пети с песента "Вода". Сега Поли подобри тяхното постижение, успявайки да нареди страната сред най-добрите четири в конкурса.

 

 

Големият победител се оказа Украйна. Джамала и нейната песен "1944 година" спечелиха вота на милиони зрители.

 

Видео: Ruptly

 

Песента на Поли Генова успя да събере 180 точки от зрителите. Жителите на страните-участнички наредиха страната ни на пето място, но когато резултатът от зрителския вот се събра със 127-те точки от професионалнто жури, България стана четвърта.

 

 

Ето и професионалният вот по държави:

 

Песента на Поли получи 10 точки от Ирландия, Малта, Франция, Македония, Словения, 8 точки от Азарбейджан, Норвегия, Австралия, 7 точки от Армения и Израел, 6 точки от Дания и Белгия, 5 точки от Великобритания, 4 точки от Сърбия и Албания, 3 точки от Босна и Херцеговина и Полша, 2 точки от Литва и Черна гора и 1 точка от Швейцария, Латвия, Беларус, Украйна.

 

Час след финала на конкурса, Поли Генова написа в профила си във Facebook:

 

 

В коментар тя добави: "Това е българският дух!БЪЛГАРИЯ преди всичко!