Очаква се голяма част от жителите на столицата да отпътуват

 

Предстои нова порция почивни дни. Очаква се голяма част от жителите на столицата да отпътуват, което от своя страна ще доведе до поредните задръствания. Усложняване на пътната обстановка се очаква и заради влошаването на времето. Очакват ни интензивни превалявания и жълти кодове за валежи. Цяла Западна България ще бъде залята от дъждове. 

 

За предстоящите почивни дни на път ще тръгнат близо 400 хиляди българи - със 100 хилядо по-малко от Великденските празници. По-малко ще са и тези, който ще предпочетат Гърция за тези почивните дни - сега те са 80 хиляди, а 110 хиляди бяха по Великден.

 

Най-много ще пътуват днес след края на работния ден и утре през целия ден. Натоварено ще бъде и на празничния 24 май, когато ще бъде голямото прибиране. Най-много коли ще преминат през магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“, както и по пътя Благоевград – Кулата. Около столицата традиционно ще се засили трафика по "Ботевградско" и "Цариградско шосе", както и отсечката през Владая за Перник.

 

Към 18 часа тази вечер интензивен бе трафикът през ГКПП-Кулата. От „Гранична полиция” информират, че на ГКПП-Русе има колона от 3,5 километра на изхода от товарни автомобили, на ГКПП-Видин колоната е 2 километра на изход, на граничен пункт Силистра - около километър и половина на изход от товарни автомобили.

 

На ГКПП-Дуранкулак колоната от автобуси и леки автомобили е около 1 километър. На ГКПП-Капитан Андреево колоната е от 4 километра на изход от товарни автомобили, а на Лесово – камионите са на опашка от 1 километър.

 

 

„Всички изходни артерии са натоварени. На всички възлови кръстовища са разположени регулировчици, които регулират ръчно трафика. Доста е натоварено движението по бул. „Цариградско шосе” и бул. "Цар Борис" III, както и разклона за Герман при Южната дъга на Околовръстния път”, съобщи към 17 часа комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, цитиран от агенция „Фокус”.


„Движението е натоварено и поради факта, че доста хора от провинцията идват за мача на Христо Стоичков. Това допълнително усложнява пътната обстановка. Колоните се движат, няма спиране и задръствания”, увери той и посочи, че към момента няма данни за по-сериозни инциденти.

 


А по пътищата от днес дебнат полицаи.


„Ще бъдат разположени на най-натоварените отсечки и участъците с концентрация на ПТП и ще бъдат засилени проверките, както за превишена скорост, така и за неправилно и рисково изпреварване, както и за употреба на алкохол”, обяснява Данаил Стоицов от КАТ – Благоевград.


С цел облекчаване на трафика камионите няма да се движат днес до 20 часа и във вторник - от 14 часа следобед до 20 часа вечерта.

 

 

Репортери: Никол Станкулова, Екатерина Николова, Данаил Глишев

 

Чакат ни нови силни дъждове. В сила остава жълт код за 12 области в страната за интензивни превалявания. Къде ще вали най-много и какво време ни очаква в празничните дни – разберете във видеото: