Премиерът коментира доклада на ОЛАФ за 2015-а година

„В някои издания видяхме заглавия от типа, че ОЛАФ е казал, че България е най-

Още по темата

корумпираната или най-много злоупотребява с еврофондовете: в самия доклад няма нито един текст, който съответства на това заключение или на тази констатация”. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев по повод доклада на ОЛАФ и появилите се интерпретации по него.

 

„Отдавам това не само на предизборната кампания, а и на този яд, че по всички параметри, които и ЕВРОСТАТ дава – намаляване на безработицата, ръстът на икономиката, повишено потребление, параметри, при чието изчисляване не участваме, за да ни подозират, че някой напудря данните, те са факти”, коментира министър-председателят Бойко Борисов.

 

По думите му, борбата в България не е да управляваш, а да си опозиция и „всеки търси какъвто и да е елемент за атака. И когато една такава мълва –направо надминават Гьобелс – е повторена многократно, лъжата става истина”

 

Вицепремиерът Дончев изнесе конкретни данни от изготвения от Европейската служба за борба с измамите документ и посочи, че тези, които злоупотребяват с данните в доклада, го правят с политически цели.

 

Вижте подробности за съдържанието на доклада на Европейската служба за борба с измамите за 2015 г.