Недоволството им е заради опасни участъци от Северната скоростна тангента

 

Жителите на части от София готвят протести заради проблемите с трафика с новоизградената Северна скоростна тангента. Това обявиха те в ефира на „Здравей, България”.

Още по темата


Хората, които всекидневно минават през новата транспортна връзка между кварталите „Требич” и „Илиянци", споделят, че се страхуват за живота си. Причината – опасен подлез, през който преминават тирове, камиони и други тежкотоварни превозни средства. За да се случи това обаче, те трябва да навлязат в насрещното платно. По този начин се застрашава безопасността на останалите участници в движението.


Проектът не е реализиран в пълния обхват, в който е проектиран. Това не е подлезът, през който трябва да минава целият този трафик”, обясни шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.


Той и главният архитект на София заявиха, че се търси възможно най-бързо разрешение на проблемите, които създава новият път.


Засегнатите граждани обаче ще поставят срокове на властите по време на събрание в Нови Искър в четвъртък. Ако те не бъдат спазени, хората са готови на мащабни протести, включително спиране на движението.


Още по темата гледайте във видеото.