Има и един убит при стрелбата в "Слънчев бряг", научи Нова

Морският ни курорт "Слънчев бряг" стана арена на престрелка в сряда вечер. Тежко ранен е знаковата фигура от подземния свят у нас Димитър Желязков - Митьо Очите. По-леко пострадал е един от неговите гардове.

Стрелбата станала около 21.00 ч. По последна информация Желязков е настанен в болницата в Бургас в изключително тежко състояние. Срещу него са били изстреляни пет куршума. Част от тях са попаднали в корема, в областта на пикочния мехур и в крака.

При инцидента има и един убит, научи Нова. Във връзка със случая са арестувани двама души. По непотвърдена информация един от задържаните е жена.

Престрелката станала в района на дискотека в морския ни курорт. Криминалисти извършват първи оглед на мястото. 

Кой е Митьо Очите?

Повече от десет години антимафиоти и прокурори се опитват да докажат, че той държи трафика и пазара на наркотици по Черноморието. Тези подозрения не са доказани в съда.

Митьо Очите е осъждан за пране на пари, и то след като сам си призна. Лежа в затвора четири години, като през това време беше известен с честите си отпуски за добро поведение и спортни успехи. При едно от излизанията му от затвора го завариха с шефа на полицията в Бургас. 
 
През 2001 г. при атентат в Несебър беше взривена съпругата му. Две години по-рано взривиха колата на Желязков в Ахелой, но без жертви. 
 
Напоследък името му беше свръзвано и с трафик на бежанци.
 
Митьо Очите е популярен с репликата си в края на всяко дело срещу него:
"Циркът свърши! Хайде да си ходим!".
 
Още по темата гледайте във видеото.
 
Репортер: Цеца Алексова