„Беше нереално, не мога да повярвам, че се случи”, разказва един от младежите

Британски тийнейджъри са станали свидетели на стрелбата в Слънчев бряг, съобщава онлайн изданието „Мирър”.
 
Петимата младежи, всичките на възраст между 17 и 18 години, отишли за пръв път на почивка в чужбина сами след завършване на училище. Но били принудени да бягат от гангстерска престрелка в заведение в Слънчев бряг, пише изданието. 
 
Ужасените младежи били едва на 3 метра от въоръжените мъже по време на стрелбата, при която един загина, а поне двама са сериозно ранени.
 
Рос Уорбек, Джоел Еуард, Нейтън Смит, Крейг Пул и Джак Адамс били в ресторант „4you” в курорта, когато петима маскирани гангстери влизат. Последвали изстрели, а ужасените младежи побягнали.
 
17-годишният Рос Уорбек разказва пред „Мирър”, че приятелят му Нейтън забелязал петима мъже с маски да се затичват в ресторанта, след което започва стрелбата. 
 
„Беше напълно нереално и още не мога да повярвам, че се случи. Да не говорим, че бяха точно до нас. Бяхме точно до стрелците, на едва 3 метра от тях”, разказва младежът.
 
„Избягахме от бара, като прескочихме ниска ограда. Когато погледнахме назад, видяхме десетима мъже, повечето без маски, които стреляха отвън навътре. Престрелката продължи около минута, след което всички избягаха в различни посоки. Очевидно причината беше гангстерски спор между наркобосове. Един умря, а двама или повече бяха ранени”, разказва 17-годишният тийнейджър.
 
Според Рос Уорбек  местните хора са били много услужливи с тях.
 
„Джак беше дръпнат от бара от един едър татуист, който го защитаваше от стрелбата със собственото си тяло”, разказва младежът. 
 
Разказват, че след стрелбата улиците били наводнени от полицаи, а тийнейджърите са придружени до хотела им от местни хора. 
 
Изданието цитира българската преса, като посочва, че при престрелката с пет куршума е улучен прословутият наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Той остава в критично състояние в болница в Бургас, а един от бодигардовете му също е в интензивното отделение. Друг от неговите хора, 21-годишен мъж, е убит.
 
Изданието отбелязва още, че българският вътрешен министър Румяна Бъчварова е отменила участието си в Съвета на министрите в Брюксел и е заминала за Бургас.