Кралица Елизабет бе облечена в зелен тоалет и шапка от същия цвят

В Лондон започна церемонията по празнуването на т.нар. официален рожден ден на кралица Елизабет II, която реално навърши 90 години още на 21 април.

По обед от Бъкингамския дворец излязоха няколко каляски с членове на кралското семейство и се отправиха към парадния плац на Кралската конна гвардия - съпругата на престолонаследника принц Чарлс херцогинята на Корнуол Камила, съпругата на принц Уилям кембриджската херцогиня Катрин и петият по ред наследник на британския трон принц Хари.

Процесията завършваше с каляската на кралица Елизабет II, приветствана от хиляди жители и гости на британската столица. Елизабет II бе облечена в зелен тоалет и шапка от същия цвят, а съпругът й принц Филип, който навърши 95 години, бе в офицерска униформа с висока шапка от меча кожа.

След пристигането на кралицата на плаца под звуците на духов оркестър започна военен парад с участието на гвардейци. След като парадът завърши, кралицата ще се върне в Бъкингамския дворец, за да наблюдава демонстрационен полет на 29 самолета на британските ВВС.