На пострадалата е направена спешна операция, но е с опасност за живота

Домашно куче, порода Бултериер, нападна и жестоко нахапа 77-годишна жена от  търговищкото село Стража. На пострадалата е направена спешна операция, но е с опасност в живота.
 
Собственикът на кучето и възрастната жена живеят в съседни къщи. Съселяните им разказват, че досега не са виждали кучето да е пускано извън дома му. Животното не било вързано и се разкарвало свободно в двора. През деня възрастната жена е била сама в къщи. 
 
„Познаваме го кучето, то е младо, на 11 месеца. Дупка е направило в мрежата и е минало от тази страна”, обяснява Ивалин Иванов, син на пострадалата. 
По темата
 
По случайност шофьорът на линейката, закарала пострадалата в болницата, е от същото село.
 
„Тя беше легнала на земята, около нея имаш локви кръв. Там беше съседът, доколкото знам аз, кучето е било негово. По най-бързия начин я натоварихме и я закарахме на буркан в болницата в Търговище”, обясни Данчо Димитров, шофьор в Спешна помощ-Търговище.
 
Макар и да е спешно оперирана, жената е в тежко състояние в интензивното отделение на болницата.
 
„В хемарогичен щок е, с кръвозагуба, с много рани по крайниците, тялото, лицето, почти навсякъде. Много сериозна травма и с опасност на живота”, обясни д-р Коста Костов.
 
Според информация на сина на пострадалата, стопанинът на кучето е задържан от полицията и са взети проби от кучето. Къщата е заключена и животното е изведено. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано до съдебно производство.