Възрастта на жените, които ще могат да даряват, се вдига

Нови правила за донорството на яйцеклетки. Възрастта на жените, които ще могат да даряват, се вдига от 34 на 35 години. За около 70 000 двойки у нас единственият шанс за дете е именно донорството.

Последните шест години не са никак леки за Гергана и съпруга й. Опитите да имат дете започват още тогава, но младата жена така и не успява да зачене. И двамата не приемат добре новината, особено Гергана. 

Един ден обаче мечтата за бебе надделява над предразсъдъците. Благодарение на донор днес младата жена очаква първата си рожба.

Хиляди са българките като Гергана, които имат нужда от чужди яйцеклетки, за да станат майки.

Шанс броят на донорките да се увеличи дава нова наредба, според която възрастта на дамите, които искат да дарят частица от себе си, скача от 34 на 35 години. Лекарите успокояват, че вдигането на възрастта с една година не крие рискове.

За да дарят яйцеклетки, жените трябва да имат поне едно дете. Известно време след първото си раждане Биляна решава да помогне и на други жени. Тя е дарявала яйцеклетки два пъти и силно се надява два нови живота скоро да се появят на бял свят.