В четвъртък на места температурите ще достигнат 38 градуса

В сряда ще е слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, а по Черноморието – до 30 градуса. Температурата на морската вода е между 25 и 27 градуса, а вълнението на морето сутринта ще е между 1-2 бала, а следобед по южното крайбрежие ще е по-силно – 2-3 бала.  

В четвъртък ще е още по-горещо, на места температурите ще достигат до 37-38 градуса. Около морето обаче температурите няма да надвишават 30 градуса. В следобедните часове обаче в западните планини с вероятност за валежи и гръмотевици.

В петък и събота времето става много нестабилно в западната част на страната. Чакат ни кратки, но силни валежи, гръмотевици, силен вятър и градушки. Температурите ще се понижават. 

Над източната част на страната времето ще остане спокойно, слънчево и горещо. В неделя и в понеделник в цялата страна времето ще е хладно с възможност за валежи. От вторник отново ни очаква стабилизиране на времето. През следващите почивни дни отново ще има краткотрайни валежи, на отделни места - с гръмотевици. 

Какво ще е времето във вашия регион и вижте ТУК.