Кандидатът за президент на САЩ пусна “We Are the Champions” на Конгреса на републиканците

„Queen“ станаха поредните музиканти, които изразиха негодувание срещу кандидата на Републиканската партия за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп, след като той използва тяхна песен без позволение, съобщава вестник „Guardian”.
По темата
 
Милиардерът пусна вечния хит „We Are the Champions” като фон на свое представяне на Конгреса на републиканците, по време на който кандидатурата му беше официално обявена.
 
Песента беше използвана против нашата воля“, написа групата в социалната мрежа Twitter.
 
Тръмп не за първи път използва песента, въпреки призивите на „Queen“ да спре да го прави. През юни китаристът Браян Мей заяви, че милиардерът не е искал разрешение да пуска хита на мероприятия от предизборната си кампания, а и бандата никога нямало да му позволи. 
 
Нито един политик не може да използва нашата музика”, категоричен бе Мей.
 
Певецът Адам Ламбърт, който изнася концерти като вокал заедно с „Queen“, също разкритикува употребата на „We Are the Champions” за политически цели.
 
Ако вашата партия прекарва десетилетия, отнасяйки се с хомосексуалните хора като с второкласни граждани, то познайте: не може да използвате музиката на Фреди Меркюри на свои конгреси“, написа в Twitter Ламбърт, който също не кри своята хомосексуална ориентация.