Малчуганът се роди през 2013 година в болница в Лондон

 

 

Принц Джордж - първородният син на принц Уилям и херцогиня Катрин - днес навършва 3 години. Цялото име на третия наследник на британския трон е Джордж Александър Луис.

Малчуганът се роди през 2013 година в болница в Лондон. Актът му за раждане е написан на ръка, а в графата "месторабота" родителите му гордо са написали принц и принцеса на Обединеното кралство.

 

Четири нови очарователни снимки на принц Джордж бяха публикувани от Кенсингтънския дворец във връзка с рождения му ден, пише в. "Дейли мирър". На фотографиите, пуснати в Инстаграм и Туитър, малкият принц е особено чаровен. На тях малчуганът е изобразен на въжена люлка, в компанията на домашния любимец Лупо и в други кадри в имението на херцозите на Кембридж в Норфолк.

 

Родителите на принц Чарлз благодариха на хилядите свои сънародници, които им честитиха рождения ден на детето им. Те ще организират подобаващо парти на престолонаследника, в компанията на неговата сестричка, принцеса Шарлот. На него ще присъстват членове на семейството и много приятели. Сред поканените са сестрата на Катрин, Пипа, която се сгоди неотдавна, както и новите приятелчета на принц Джордж от детската ясла "Уесткеър Монтесори", в която е настанен.

Вестникът припомня някои от любимите неща на малчугана. Той е обсебен от играчки самолети и хеликоптери, но няма нищо против да броди из коридорите на двореца Кенсингтън, яхнал своя пластмасов трактор. Шортите са любимото облекло на малкия принц, като той не се разделя с късите панталонки дори и през зимата. Фешън пробив той осъществи при посещението на президентското семейство Обама в Кенсингтънския дворец. Тогава малчуганът се появи през нощта пред президентската двойка по бяла хавлия, веднага след като беше изкъпан преди лягане. Принц Джордж проговорил доста рано за възрастта си. Той нарича Ган-Ган прабаба си Елизабет Втора, а любимите му животни са вомбатите.

 

 

До момента е имало шестима британски крале, носещи името Джордж. Последният е бащата на кралица Елизабет II, чието първо име обаче е Албърт, а семейството му го наричало Берти.

 

Джордж е име и на светец, мъченик за християнството и светия-покровител на Англия. 

Вижте в галерията ни 33 кадъра от живота на престолонаследника!