Двама служители от Горското стопанство в Габрово загубиха работата си след разкрития на предаването „Разследване”

Циркове пред горското предприятие в Габрово и спуснати гуми на репортерски автомобил! Това е резултатът след  протеста на поддръжници на уволнените след „Разследване” на NOVA директори Иван Недков и Тони Тодорова. Недков загуби работата си заради употребата на скъп и луксозен автомобил, взет под наем с държавни пари. Тодорова пък се прости с работата си, защото предупреди, че служителят, подал сигнали за нередности, ще бъде под особено наблюдение, все някога ще „настъпи котето” и ще бъде уволнен.

По темата

Три часа -  с толкова закъсня заместник-министъра на земеделието за спешната среща с директорите на горски стопанства от Северен централен район. Причината - спукана гума на министерския автомобил.

Напрежението пред стопанството ескалира,след като Георги Костов първоначално отказа да се срещне с двете фракции, поддържащи уволнените директори Иван Недков и Тони Тодорова.

След кратък размисъл заместник-земеделският министър се срещна с представители на недоволните, за да обясни какви са причините за уволнението на горските. Но на четири очи.

Въпреки потушаването на напрежението, гумите на автомобила на NOVA бяха спуснати.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Мартин Георгиев