Филмовият канал ще излъчи премиерно „Мисия „Серенити”, „Наем”, „Дивата река”, „Четирите пера” и „Знак на съдбата”

Драма, трилър и любовни приключения ще завладеят ефира на TV1000 през август, когато всеки понеделник ще се излъчват премиери. Още на 1 август от 21.30 ч. зрителите ще могат да гледат за първи път „Мисия „Серенити”, а на 8 август от 22.00 ч. – „Наем”. На 15 август от 21.30 ч. е ред на „Дивата река”, а следващия понеделник по същото време – на „Четирите пера”. В последния понеделник на месеца, 29 август, от 21.30 ч. зрителите могат да гледат „Знак на съдбата”.

В „Мисия „Серенити”, докато галактиката е разкъсвана от гражданска война, закоравелият капитан Малкълм Рейнолдс (Нейтън Филиън) си изкарва прехраната като дребен мошеник и предлага транспорт под наем с неговия кораб „Серенити”. С неудачния екипаж, който е събрал, ветеранът на губещата страна на една гражданска война свързва двата края, като превозва товари в космоса, без да задава въпроси. Но след като качва на борда една бегълка със странни способности (Съмър Глау), те се оказват мишена за деспотичния Алианс. 

Любимият на мнозина мюзикъл „Наем” е адаптиран за големия екран в история за любов, загуба и СПИН, докато група приятели се борят да свържат двата края в Ню Йорк в началото на 90-те години. Сред тях е Роджър (Адам Паскал) – амбициозен автор на песни, който се опитва да се справи след самоубийството на приятелката си. Съквартирантът на Роджър – Марк (Антъни Рап), е режисьор, който се опитва да балансира между изкуството и търговията. Неговата приятелка Морийн (Идина Мензел) е самовлюбена художничка, занимаваща се с арт пърформанси, наскоро го е напуснала заради адвокат на име Джоан. Том Колинс (Джеси Л. Мартин), който е професор по философия, също е част от този сплотен кръг. 

„Дивата река” е изпълнен с действие трилър с участието на Мерил Стрийп и Кевин Бейкън, който ще изправи въоръжени крадци срещу опитна гребкиня и нейното семейство. Докато се наслаждават на почивката си и се занимават с гребане, Гейл Хартман (Мерил Стрийп), нейният съпруг и синът им попадат на двама гребци, които се нуждаят от помощ. Двойката гребци в нужда  обаче се оказват въоръжени крадци на свобода. Следва поредица тревожни събития и смъртоносни водни каскади, докато Гейл се опитва да защити семейството си от маниакалния Уейд (Кевин Бейкън) и неговия партньор.

„Четирите пера” е великолепна адаптация на класическа история за британската отчаяна храброст, като главната роля е поверена на Хийт Леджър. Годината е 1884 и когато Хари Фавершам подава оставка от своята офицерска служба в армията по принципни съображения, докато неговият полк се подготвя да се бие в Судан, трима приятели и годеницата му Етне (Кейт Хъдсън) му дават по едно бяло перо – символ на малодушие. Решен да докаже, че не е страхливец, Хари открива, че най-добрият му приятел и бившият му полк са в опасност, така че той решава да се отправи към Судан. 

„Знак на съдбата” отвежда зрителите в една магична нощ по време на коледните празници в Ню Йорк. Безнадеждните романтици Джонатан Трейгър (Джон Кюсак) и Сара Томас (Кейт Бекинсейл) изглежда имат съдбата на своя страна. След повече от една случайна среща те се влюбват един в друг, само за да открият, че и двамата са ангажирани с други сериозни връзки. Решавайки да оставят своето бъдеще в ръцете на случайността, те се разделят с надеждата, че един ден съдбата ще ги събере отново. Лошо синхронизиране, поредица от злополучни събития и премеждия в Шекспиров стил се съчетават в една весела и вълнуваща развръзка. 

Още за продукциите можете да откриете на tv1000.bg, както и на Facebоок страницата на канала.