Срокът за кандидатстване е 25 август 2016 г.

Академията за социални предприемачи дава практически умения за постигане на социална  промяна и за изграждането на устойчив бизнес модел при стартирането и развитието на собствени проекти.

Социалното предприемачество е нова възможност за иновативните и предприемчиви българи с кауза. Вече трета година фондация „Промяната“ и Нова Броудкастинг Груп организираме конкурс за социални предприемачи и получаваме стотици предложения. За съжаление, много от тях имат нужда от доразвиване и доизясняване. Понякога виждаме интересни идеи и проекти, които имат нужда от само малко повече знания и умения, за да се развият и да намерят допълващо финансиране. Затова взехме решение да стартираме първата в България Академия за социални предприемачи“, заяви Юрий Вълковски, изпълнителен директор на фондация „Промяната“ и съорганизатор на Академията.

Практичното обучение е основано на международни методологии и бизнес инструменти като Lean методологията на Стив Бланк от Stanford University и опита на мрежата на Reach For Change, European Venture Philantropy Association и други.

Над 60 участници ще работят по конкретни казуси в сферата на интеграцията на деца с увреждания, промяна на образованието отдолу нагоре, здравословен начин на живот на младежите, личностно развитие и професионални ориентиране и изкуства за социална промяна.

Те ще имат възможност да почерпят от опита на успешни практици, бизнес и социални експерти като Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум, Христо Христов, изпълнителен директор на Нетинфо и други.

Академията е построена на база водещи международни методологии и споделяне на опит, контакти и идеи между участниците, менторите, експерти, партньори и социални инвеститори с желанието не само да образоваме и обучим новото поколение социални предприемачи, но и да допринесем цялостно за развитие на екосистемата на социалното предприемачество у нас“ – коментира Цветелина Тенева, основател на The Business Institute и съорганизатор на Академията.

Академията за социални предприемачи ще се проведе в гр. София в три седмици (четвъртък-петък-събота) на месец октомври 2016 г.  Всички желаещи могат да кандидатстват като изследват своето ДНК за социално предприемачество в специален тест и споделят мотивацията си за развитие в сферата.

Таксата за участие в Академия за социални предприемачи е 480 лв. За 25-имата най-добри кандидати ще бъде осигурена 75% стипендия с финансовата подкрепа на Нова Броудкастинг Груп и Министерството на труда и социалната политика.

Можете да намерите повече информация и да кандидатстване на адрес: www.se-academy.bg