Очаква се на места термометърът да отчете 40 градуса

Жълт код в цялата страна за опасно високи температури. Максимални температури ще са между 34 до 39 градуса.  Очаква се на места термометърът да отчете 40 градуса. Най-топло ще е в районите на Русе, Пловдив и Сандански. 

По темата

По Черноморието максималните температури ще са между 30 и 32 градуса, а температурата на водата е между 27 и 28 градуса. Вълнението днес  1-2 бала. 

Особено внимателни трябва да са хората със сърдечни заболявания. В топлите дни обикновено са повече случаите на инсулт и инфаркт. Лекарите препоръчват да приемаме течности и плодове през деня, както и възможно по-малко да се излагаме на пряка слънчева светлина.

Необходимо е да пием поне с литър повече вода, отколкото обикновено. Остава и повишената опасност от възникване и разпространение на нови пожари. Рискът е за всички райони, най-вече за местата от Централна и Източна България.

Привечер в Западна България и планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и във вечерните часове, както и през нощта ще има валежи и гръмотевици.

Утре в двете половини от страната времето ще е различно. В западната половина на страната температурите ще се понижат с 2-3 градуса, но в източната и централната част все още ще е горещо.  Жълт код за опасни горещини се очаква в 14 области. 

Какво ще е времето във вашия регион вижте ТУК