Болестта може да се разпространи, ако опасните комари са достигнали страната

Броят на заразените с вируса Зика в континенталната част на САЩ достигна 14, след като преди седмица бе съобщено за четири потвърдени случая,Информацията е на губернатора на щата Флорида Рик Скот, предаде БТА.
 
Службата за здравеопазване във Флорида потвърди, че още 10 души са се заразили със Зика на местна почва, вероятно след ухапване от комар, каза в изявление Скот. Здравните власти смятат, че това е станало в един и същи район в Маями, добави той.
 
По темата
Предишните случаи на Зика в САЩ бяха хора, заразили се при пътуване или полов контакт. Новите бележат промяна и здравните власти предупредиха, че болестта може да се разпространи, ако заразени комари са достигнали САЩ.
 
Американските здравни власти препоръчаха на бременните жени да избягват квартал "Уинууд" в Маями, опасявайки се разпространяване на предавания от комари вирус Зика.
 
Съветваме бременните да избягват да посещават този район, каза директорът на федералната служба Центрове за контрол и профилактика на заболяванията Томас Фридън, цитиран от Франс прес.