Това обяви във Facebook началникът на ВВС в оставка

В профила си в социалната мрежа Facebook подалият оставка началник на Военновъздушните сили ген. Румен Радев заяви, че няма да отговаря на журналистически въпроси, тъй като все още е действащ генерал от Българската армия.
По темата
 
Ето и пълния текст на съобщението му:
 
Уважаеми журналисти,
 
Получих многобройни обаждания от вас с въпроси, свързани с моята оставка и с отправените към мен нападки и представеното състояние на българските ВВС вчера, 2 август, в авиобаза „Граф Игнатиево”. Готов съм да отговоря на всички след издаването на Указ на Президента за моето освобождаване от военна служба.
 
Дотогава, моля да имате предвид, че съм действащ генерал от Българската армия и мога да давам отговори, интервюта и изявления с изричното разрешение на Началника на отбраната.
 
Благодаря за разбирането!”.
 
Ген. Радев подаде рапорт за пенсиониране преди дни, а лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че името му е сред номинираните за „червен” кандидат-президент. По този повод във вторник премиерът Бойко Борисов заяви, че министърът на отбраната Николай Ненчев отдавна го предупредил, че командващият ВВС е „политическо лице”.
 
Според министър-председателя Радев трябвало да подаде оставка при приватизацията на авиоремонтния завод „Авионамс”, която наложила ремонтите на самолети и хеликоптери да се извършват в чужбина.