И какво е усещането да спечелиш милиони евро?

По темата

Да станеш известен само за един ден. Името, което проехтя в ушите на българи и испанци, е Гошка - жената, която спечели от испанската лотария "Ла Примитива" 68 милиона евро. Сумата, която тя взе от местното тото след облагането с 20%, е 54 милиона евро.

Каква е историята на щастливката?

Гошка, заедно със семейството си, живее в Кинтанар дел Рей, област Куенка, от 16 години. Тя и съпругът ѝ имат двама синове и трима внуци. И именно една от внучките ѝ я придружава до тото пункта, в който българката пуснала щастливата комбинация от числа - 34, 28, 30, 11, 32 и 24.

Тотомилионерката не успяла да провери билета си в интернет и затова се отбила до офиса на лотарията. Точно там била изненадана от огромната печалба и от телевизионен екип, запечатал първата ѝ реакция. 

"Треперя цялата. Не мога да повярвам. Ние сме богати! Спечелихме от лотарията!", каза внучката на българката, цитирана от abc.es.

Това е втората толкова голяма печалба в историята на лотарията "Ла Примитива", след като през октомври 2015 г. мъж спечели 101 724 559,10 евро в Барселона.

До лотарийния офис в Кинтанар дел Рей отскочил и кметът на градчето, за да поздрави лично късметлийката. След като разбрала новината, тя била придружена от полицейски кордон до близката банка, за да получи своята награда.

Испанските медии коментират, че печалбата на Гошка се равнява на годишните приходи на певиците Риана и Мадона.

"Тя дойде да провери своя билет, който не бе погледнала все още, и с изненада откри, че е спечелила", разказа за АВС Хосефа Лопес Солер, съсобственичка на офиса на лотарията в Кинтанар дел Рей.

За късмета на българката се зарадвали и репортерите, които проследили събитието в малкото градче. От благодарност, Гошка поканила телевизионния екип на обяд в близкото кафене и дори поръчала меню за 10 евро, информира levante-emv.com.

Мъжът и синът ѝ превозват товари с камиони из страната. Съпругът обаче се зарича, че въпреки голямата печалба, няма да спре да работи, защото до пенсия му остават едва няколко месеца.

Треска за милиони и в България. Джакпотът в "Националната лотария" достигна до рекордните за България 9,6 милиона лева. Огромната печалба може да сбъдне и най-смелите мечти на късметлията, който познае печелившите числа и страна на монета. Това е най-големият джакпот в историята на лотарийните игри в страната.

Седемцифрената сума не спира да привлича хиляди българи към лото пунктовете. Миналата седмица четирима късметлии уцелиха петици и бяха съвсем близо до натрупаните милиони. Кой ще стане големият късметлия ще стане ясно на 10 август, когато е следващото теглене.  

Редактор: Анелия Тодорова