Жената, спечелила 68 млн. евро от лотария в Испания, е от малкото градче Искър

„Кварталът на богатите” – така местните жители вече наричат махалата в малкото градче Искър, в която се намира домът на Гошка, спечелила 68 млн. евро от лотария в Испания.

По темата

Съседите на късметлийката разказаха пред камерата на NOVA, че в чужбина Гошка работи като гледачка на възрастни хора. Съпругът и двамата ѝ синове пък били шофьори на камиони. Милионерката имала и трима внуци.

Гошка не е първият жител на Искър, печелил солидна сума от тото игри в Испания. Преди нея големи награди получили още двама души.

Една от съседките на Гошка на родна змея, която също работи в Испания, споделя, че много от сънародниците ни там опитват късмета си на лотарията.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Биляна Борисова

Испанската телевизия ABC пък засне първоначалната реакция на Гошка, след като служителите в тото пункта й съобщават, че вече е милионерка. Целия автентичен запис гледайте във видеото по-долу.

 

 

 

 

 

 

Треска за милиони и в България. Джакпотът в "Националната лотария" достигна до рекордните за България 9,6 милиона лева. Огромната печалба може да сбъдне и най-смелите мечти на късметлията, който познае печелившите числа и страна на монета. Това е най-големият джакпот в историята на лотарийните игри в страната. Досегашният рекорд е от 2012 година - тогава падна тото-джакпот от 9 милиона и 400 000 лева.

Седемцифрената сума не спира да привлича хиляди българи към лото пунктовете. Миналата седмица четирима късметлии уцелиха петици и бяха съвсем близо до натрупаните милиони. Кой ще стане големият късметлия ще стане ясно на 10 август, когато е следващото теглене.