Разградският тим ще се изправи срещу "Виктория" Пилзен

"Лудогорец" ще трябва да пребори отбора на "Виктория" Пилзен за груповата фаза на "Шампионска лига". Съперникът му беше определен с жребий. Той беше изтеглен в Нион.

По темата

Първият мач ще бъде на 16 или 17 август, домакин ще бъде българският тим. Реваншът ще се играе седмица по-късно в Чехия.

"Лудогорец" и "Виктория" вече изиграха един двубой помежду си в Турция по време на зимната подготовка на двата тима. Тогава разградчани спечелиха с 2:1.

„Виктория е един добър отбор. Играхме контрола с тях, видяхме силата на индивидуалностите им. Играят директен, бърз футбол. Ние също си имаме своите шансове и мисля да се възползваме от тях.“, сподели Дерменджиев пред "Дарик радио". Той добави: „Ние имаме достатъчно опит, така че ще се нагласим към техния стил на игра. Нашият стил е по-различен от техния, така че и те трябва да се съобразят.“

"В състава на "Лудогорец" има около осем бразилци и други чужденци. Не очаквам да бъде леко, затова това беше един от най-тежките варианти за съперник, но със сигурност ние ще се борим", заяви старши треньорът на чехите Роман Пиварник.

Подобно разочарование от жребия изрази и една от звездите на Виктория Пилзен и чешки национал Даниел Коларж. Той изрично заяви, че всички в отбора са се надявали да избегнат именно "Лудогорец" като съперник.

"Не искахме Лудогорец, но на този етап не можеш да избираш съперниците си, защото няма слаби отбори. Смятам, че те са подобен тим на Карабах и се надявам нещата отново да се развият добре за нас и да продължим напред", заяви Коларж. "Играхме с "Лудогорец" през зимата на тренировъчния ни лагер в Турция и загубихме (1:2), но това беше просто една контрола. Със сигурност, обаче, те са добър отбор и ще бъде много трудно", допълни полузащитникът.

До този кръг българският тим се класира след успех над сръбския шампион "Цървена звезда" с общ резултат 6:4. Предстоящият съперник на разградчани - Виктория (Пилзен) пък се справи трудно със съпротивата на азербайджанския "Карабах" след две равенства 0:0 и 1:1. Чехите обаче продължиха напред, тъй като успяха да отбележат гол на чужд терен.

В останалите сблъсъци от плейофния кръг ще се противопоставят следните двойки: "Селтик" - "Апоел Беер Шева", ФК "Копенхаген" - "Апоел" (Кипър), "Дъндолк" - "Легия" Варшава, "Динамо" Загреб - Залцбург, "Стяуа" - "Манчестър Сити", "Порто" - "Рома", "Аякс" - "Ростов", "Йънг Бойс" - "Мьонхенгладбах" и "Виляреал" - "Монако".

Победителите от десетте плейофни двойки ще се присъединят към останалите 22 тима, които вече имат място в груповата фаза, а жребият за групите ще се тегли в Монако на 25-и август.