Франция е в състояние на извънредно положение след последните атентати

Айфеловата кула в Париж е била евакуирана тази вечер. Въоръжени полицейски служители и войници са претърсвали туристите и са отцепили района. 

Някои от хората разказват, че са съобщили за намерен подозрителен пакет. Те са били евакуирани малко след 20.00 ч. местно време. Обстановката по-късно се е успокоила. 

По темата

Според информация на полицията Айфеловата кула ще остане затворена до утре сутрин. По-късно от там информираха, че става въпрос за фалшива тревога.

Припомняме, че Франция е в състояние на извънредно положение след последните атентати в Париж и Ница. На 15 юли 84 души загинаха, а повече от 200 бяха ранени в Ница, след като камион на джихадист от ИДИЛ се вряза в тълпата. 11 дни по-късно двама въоръжени мъже нахлуха в църква в град Руен по време на меса и взеха петима заложници. Те заклаха 86-годишния свещеник преди спецчастите да ги застрелят.

Айфеловата кула стана сцена на безредици между футболни запалянковци и полицията по време на Европейското първенство по футбол.

Годишно тя привлича 6,9 милиона туристи от цял свят. Външното министерство предупреди посетителите на Франция, че страната е изправена пред голяма заплаха от тероризъм и атаките са "безразборни".

Френското правителство предупреди гражданите да бъдат бдителни заради продължаващите заплахи от терористичните групировки.