Гледайте актьорските изпълнения на териера Сайкс в „Убийства в Мидсъмър” всеки делничен ден от 9.30 ч. по NOVA

„Ако не знаете кой е Харви, вие не живеете във Великобритания или не обичате кучета”, пише за него „Дейли Мейл”. Защото той е „любимото куче на британците”.

Малкият териер е един от най-успешните четириноги актьори на нашето съвремие и филмографията му включва заглавия като „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”, „Принцът на Персия”, „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла” „Александър”, „Младата Виктория” и още много хитови ленти. Партнирал си е на големия екран със звезди като Джони Деп, Чарлийз Терон и Емили Блънт. Холивудските актьори не крият, че са влюбени в него, а за чувствата на някои от тях има неоспорими доказателства.

А историята на симпатичното куче сама по себе си е достойна за филм. През 2004 година малкото пале се скита бездомно по улиците на град Клифтън, а местната полиция възнамерява да го отведе в приют за бездомни кучета, където съдбата му едва ли щеше да бъде толкова щастлива. За негов късмет малкият чаровник привлича вниманието на приятели на известния дресьор на кучета Джил Радингс, която решава да го осинови.

Първоначално кариерата му не е успешна, тъй като за разлика от повечето кучета, участващи във филми, малкият теириер няма сертификат за порода и произход. Нещата се променят, след като взима участие в поредица от реклами за бездомното куче Харви, които го правят известен във Великобритания. Под това име той придобива и световна слава, макар че всъщност се казва Сайкс.

„Казват, че не трябва да се работи с животни и деца, защото е изключително трудно, но що се отнася до мен и Сайкс, това са глупости, тъй като той е невероятен професионалист и за мен е огромна радост да работя с него”, споделя британският комик Питър Кей.

Професионализмът и „чувството за хумор” на териера са забелязани и от продуцента Брайън Тру-Мей, който решава да включи кучето в популярния криминален сериал „Убийства в Мидсъмър”.

В момента Сайкс се подвизава като домашния любимец на детектив Джон Барнаби и зрителите могат да се наследят на актьорския му талант в епизодите на култовата британска поредица на  всяка сутрин от 9.30 ч. по NOVA.

Може да гледате сериала „Убийства в Мидсъмър“ в удобно за вас време и на платформата NOVA PLAY.