Кали, Сита и Соника вече направиха своя дебют и в социалните мрежи

Паркът за диви животни „Cotswold Wildlife Park” в Охфордшир, Великобритания, отпразнува раждането на лъвчета тризнаци – Кали, Сита и Соника. Гордите родители на малките са азиатските лъвове Рана и Канха, информира "Daily mail".

 

 

Очарователното трио от малки женски лъвчета направи и своя дебют в социалните мрежи, където бяха публикувани снимки от срещата с баща им. На снимките в Twitter се вижда как малките се забавляват в тревата покрай своите родители, проучвайки новата си територия.

От парка за диви животни разказват, че близо два месеца след раждането си Кали, Сита и Соника прекарали в клетката на майка им. Баща им Рана останал в съседното заграждение, откъдето наблюдавал как растат малките. Трите лъвчета са първите тризнаци, родени в парка, откакто той е бил открит през 1970 г.

 

 

„Не сме отглеждали лъвчето в продължение на много години в „Cotswold Wildlife Park”. Нашата млада двойка Рана и Канха са примерни родители”, разказва Джейми Крейг от парка за диви животни.

Азиатските лъвове, които се срещат в природата в Индия, са едни от най-редките големи котки в света. Броят им обаче е намалял драстично през последния век, почти до точката на изчезване.

Редактор: Анелия Тодорова